Ειδικες προσφορες

 

mihalis

mihalis

Μιχάλης Τσιλιμιγκάκης

Facebook - Twitter - Vimeo

Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν πως η άθληση και η αυξημένη σωματική δραστηριότητα είναι καλή κυρίως για το «κάψιμο» των παραπανίσιων θερμίδων. Γι’ αυτό άλλωστε γυμνάζονται κυρίως την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού. Αυτό όμως είναι ίσως το μικρότερο από τ’ άλλα οφέλη της άθλησης.

Ας δούμε συνοπτικά τα κυριότερα:

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όχι μόνο του ανθρώπου αλλά όλων των έμβιων όντων, είναι η γήρανση. Όχι τόσο για το θέμα της εμφάνισης αλλά κυρίως γιατί η γήρανση σιγά σιγά αναιρεί τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας, αυτές τέλος πάντων που θεωρούσαμε δεδομένες. Πόσες φορές δεν μου λένε πελάτες μου απορημένοι, «αυτό δεν το είχα ποτέ πριν…», και θα ‘πρεπε  ν’ ακολουθήσει η απάντηση, «μα δεν ήσουν ποτέ πριν σ’ αυτή την ηλικία»! Το βασικό λοιπόν είναι η χρονολογική γήρανση η οποία όμως επηρεάζεται κι απ’ την βιολογική, που αφορά τον οργανισμό μας και τη γενικότερη διαβίωσή μας (ξενύχτια, αλκοόλ, άγχος, απραξία, κάπνισμα, σαβουροφαγία ή υγιεινή - ευζωική διαβίωση).

Η γήρανση φυσικά αρχίζει από τα κύτταρα.

 

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 09:33

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΛΙΠΟΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Γνωρίζετε προφανώς πως υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες, που παίζουν καθοριστικό ρόλο και συντελούν στην παχυσαρκία. Μερικοί ερευνητές ομιλούν για περίπου 200!

Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί από τους 200;

Για να γίνουμε κατανοητοί, χρειάζεται να τους κατατάξουμε σε κάποιες μεγάλες κατηγορίες.
1. Είναι ο τομέας της προδιάθεσης, όπου εκεί κατατάσσουμε τη κληρονομικότητα από γονείς και προγόνους (αν και διατυπώνονται επιφυλάξεις γι’ αυτή την εκδοχή), την επιγενετική προδιάθεση (δηλαδή πόσα κιλά πήρε η μητέρα μας στην περίοδο της εγκυμοσύνης) καθώς και την απόκτηση μεγάλου αριθμού λιποκυττάρων κατά την βρεφική, παιδική ή μεγαλύτερη ηλικία.
2. Είναι η κατάσταση της οργανικής και ψυχολογικής υγείας του ατόμου, όπου εκεί εντάσσουμε τις διάφορες ασθένειες από τις οποίες πάσχει και πόσο ή πως επηρεάζουν το βάρος του (φαρμακευτική αγωγή, ορμονική διαταραχή, σύσταση συγκεκριμένης διατροφής κ.ά.). 
3. Τις καθημερινές του συνήθειες (αν τρώει έξω, αν τρώει γρήγορα, πότε και πόση ενέργεια τελικά προσλαμβάνει, αν ανήκει σε συγκεκριμένη ομάδα ειδικής διατροφής, αν γυμνάζεται, αν έχει καθιστική εργασία κλπ).
4. Το περιβάλλον του, που έχει να κάνει με έκθεση σε χημικές ουσίες, με ιούς ή βακτήρια, με κοινωνικές συνήθειες (συνήθειες συναδέλφων, οικογένειας, εποχιακή μόδα κλπ) και όλους τους άλλους παράγοντες που επιδρούν πάνω του και είναι δυνατόν να επηρεάσουν το βάρος του.

Άραγε αυτά είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους ή μπορεί να ισχύουν κάποια απ’ αυτά;

Συνήθως υπάρχουν στοιχεία και από τις 4 αυτές μεγάλες κατηγορίες. Συνεπώς κάθε άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό βιολογικό σύστημα και απαιτείται συστηματική δουλειά προκειμένου να προσδιοριστούν τα θετικά και τ’ αρνητικά του στοιχεία.
Κι αφού γίνει ο προσδιορισμός, χρειάζεται η αλλαγή του τρόπου διαβίωσης που μας οδήγησε στην παχυσαρκία.

 

Η αλλαγή όμως αυτή για να είναι αποτελεσματική πρέπει να στηρίζεται σε 3 βασικούς πυλώνες. Τη θετική ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, την αυξημένη ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ & την ισορροπημένη εξατομικευμένη ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

ΜΠΑΡΕΣ OAT-BARSγια 8 μέτριες μερίδες των 200kcal

 

ΥΛΙΚΑπου θα χρειαστούμε:

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΣΝΑΚ που αντικαθιστά τα πατατάκια με μόλις 100kcal

ΥΛΙΚΑ:

 

Ενεργοποίηση του ανθρώπινου φαιού λιπώδους ιστού από έναν β3-αδρενεργικό αγωνιστή

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell Metabolism ένα άρθρο που δείχνει ότι ένα φάρμακο που έχει εγκριθεί από τον FDA για τη θεραπεία της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης μπορεί να ενισχύσει τη μεταβολική δραστηριότητα του φαιού λιπώδους ιστού, καθιστώντας το ένα υποσχόμενο υποψήφιο φάρμακο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη.

Η πρώιμη χρήση αντιβιοτικών μπορεί να συνδέεται με την παιδική παχυσαρκία

Τα παιδιά που είχαν εκτεθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές σε αντιβιοτικά πριν από την ηλικία των 2 ετών είχαν 11% υψηλότερο κίνδυνο να είναι παχύσαρκα στην ηλικία των 5 ετών, σε σύγκριση με εκείνα που δεν έχουν τέτοια έκθεση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο website του JAMA Pediatrics. Η πρώιμη χρήση των αντιβιοτικών ευρέος φάσματος συσχετίστηκε με 16% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, αλλά οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία σύνδεση μεταξύ αντιβιοτικών στενού φάσματος και της παιδικής παχυσαρκίας.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 13:16

ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ με μόλις 50 kcal

ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ με μόλις 50 kcal

Ένα υπέροχο γλυκάκι με ελάχιστες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά.

Απλούστατο στην παρασκευή του, μπορεί να το χρησιμοποιήσετε όλες τις εποχές του χρόνου αλλά κυρίως στις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες, είναι πραγματική απόλαυση και με ελάχιστο κόστος.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

 

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 09:35

DRESSING ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ

Η 1 κουταλιάΕΛΑΙΟΛΑΔΟπου αποδίδει 135 kcalμπορεί ν’αντικατασταθεί (αν και δεν συνιστούμε να γίνεται συνέχεια) από τα εξής ντρέσινγκς, που δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά στις διαιτητικές σαλάτες που αναγκαστικά έχουν λίγο λάδι:


Ιδανική σούπα για οποιαδήποτε στιγμή και ειδικά για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα.

Υλικάπου θα χρειαστείτε:

Σελίδα 1 από 7

User Login Form