Ειδικες προσφορες

 

ΕΙΔΗΣΗ 2

Written by  Published in Blog
Rate this item
(3 votes)

Από την 10/10/14 ο διευθυντής του διατροφικού κέντρου μας «Η ΥΓΕΙΑ» Αθλητικός Διαιτολόγος Μιχάλης Τσιλιμιγκάκης είναι πλέον και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας (Ε.ΔΙ.ΜΕ.ΣΥ.Π.), με πρόεδρο το δόκτορα κο Σωτήρη Κ. Αδαμίδη (MD PhD), όπου έλαβε μέρος και στο 1ο.Πανελλήνιο Συνέδριο της επιστημονικής αυτής Εταιρείας, που έγινε στην Αθήνα 10-12/10/14.

Παραθέτουμε παρακάτω συνοπτικά τους στόχους της.
Στόχος Ε.ΔΙ.ΜΕ.ΣΥ.Π
 
Σκοπός της Εταιρείας είναι να προωθεί τη γνώση σχετικά με το Διαβήτη, τα Μεταβολικά Σύνδρομα και την Παχυσαρκία. Επιπρόσθετα προσδοκεί να ενθαρρύνει την σχετική από έρευνα γνώση σε επιστημονικά συνέδρια, σε ιατρικά περιοδικά και στο μέτρο του δυνατού, στο ευρύ κοινό. Να βοηθάει τη δημιουργία επιστημονικών; και επαγγελματικών δεσμών μεταξύ των ειδικών σε αυτές τις παθήσεις καθώς επίσης να προάγει τη συνεργασία στον τομέα αυτών μεταξύ επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας. Τέλος να βελτιώνει τα πρότυπα πρακτικής όσον αφορά στις μεθόδους αντιμετώπισης και θεραπείας των συγκεκριμένων παθήσεων.
Επίσης το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο όπως υπάρχει και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.
Καλώς Ήρθατε
 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα της "ESODiMESO" ,της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για το Διαβήτη το Μεταβολικό Σύνδρομο και την Παχυσαρκία. Και οι τρείς ενότητες που αφορούν το αντικείμενο του ενδιαφέροντος μας, βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες των υπηρεσιών υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά από την αφυπνιστική δράση των επαγγελματιών υγείας, ιατρών, φαρμακοποιών, διαιτολόγων κλπ,οι οποίοι δρουν μεμονωμένα συνήθως πάνω στο διαβήτη, την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο. Ήρθε ο καιρός, μέσα από την ανάπτυξη της δράσης της Εταιρείας μας, την οποία αγκαλιάσατε με ενθουσιασμό από την πρώτη στιγμή, να προχωρήσουμε μαζί σε μια μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των Αρχών αλλά και της κοινωνίας, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να γίνουν κτήμα των πολλών οι απαραίτητες γνώσεις πάνω στις σύγχρονες αυτές επιδημίες.

Αλλά δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτό. Η "ESODiMESO" ευελπιστώ να λειτουργήσει με την ίδια ευρύτητα και ταχύτητα δράσης που έχει και ο «αντίπαλος» δηλ. ταχύτατα επεκτεινόμενες διαταραχές που προανέφερα. Μέσα απο το web site, μεσα απο news letters, συνεντεύξεις τύπου, ομιλίες, events, το portal, τα social media, επιστημονικές πρωτοβουλίες που δεν στοχεύουν μόνο στο δικό μας κοινό, εννοώ τα μέλη, αλλά και τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον απο την αρχή της προσπάθειας μας, μέσω παρεμβάσεων στην τηλεόραση, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προκειμένου να περιορίσουμε, να προλάβουμε, να ελέγξουμε τις απειλές για την υγεία όλων μας. Στόχος μας να κάνουμε απλούστερη την πρόσβαση στη γνώση για το διαβήτη και τον περιορισμό της παχυσαρκίας, με απλά και προσιτά σε σας, το κοινό που διαβάζει αυτές τις γραμμές, μέσα. Λέμε όχι στις χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος, που απαιτούντο για τις στοιχειώδεις πληροφορίες πχ για το αδυνάτισμα και τον έλεγχο του διαβήτη. Λέμε ναι στις δυνατότητες της τεχνολογίας που μας φέρνει κοντά, από όπου κι αν είμαστε. Χωρίς εκπτώσεις στο επιστημονικό πεδίο. Χωρίς πολυδάπανα εργαλεία. Το σχεδόν ένα εκατομμυριο διαβητικοί στην Ελλάδα, η τα 60 στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι στρατιές των παχυσάρκων παιδιών και ενηλίκων, δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα λυθούν οι αγκυλώσεις της παλιας νοοτροπίας, που ήθελε να φθάνει με καθυστέρηση δεκαετιών μια νέα και αποτελεσματική θεραπεία στον κόσμο μας. Είμαστε στην ωριμη εποχή για νέες προσεγγίσεις σε παλαιά προβλήματα. Η νέα θεραπευτική δεν καταργεί τις γνώσεις μας, τις συμπληρώνει αποτελεσματικά και μπορει να δώσει νέα ώθηση στις αγωνίες των ασθενών που παλεύουν να για να βρούν λύσεις. Νεα φάρμακα αλλά και νέες προσεγγίσεις, υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον. Είμαστε εδώ, η μάλλον και εδώ, για να σας ακούμε, και να προχωρούμε μαζί για τον ίδιο σκοπό: την καλύτερη και απλούστερη θεραπευτική στο διαβήτη, το μεταβολικό σύνδρομο και την παχυσαρκία. Θέματα που διαπραγματευθήκαμε με τον ίδιο στόχο της απλότητας αλλά και αποτελεσματικότητας στο πρώτο βιβλίο που κυκλοφόρησε στη χώρα μας με αυτό τον τίτλο και αποτέλεσε και την αφορμή της συσπείρωσης πολλών συναδέλφων αλλα και απλών ανθρώπων. Αγαπητές φίλες και φίλοι, όταν έγραψα για πρώτη φορά άρθρο για το μεταβολικό σύνδρομο πριν πάρα πολλά χρόνια και τη σχέση του με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, πολλοί αμφισβητούσαν τη σημασία του για τις άλλες δύο απειλές. Σήμερα όχι. Και είναι τόσο απλό, να το αξιολογήσουμε σωστά πλέον και να προχωρήσουμε στις λύσεις, που θα ήταν άδικο να μην το κάνουμε.

Καλή και αποδοτική συνεργασία, καλό και ευχάριστο ταξίδι στις σελίδες μας.
 
 
 
Σωτήρης Κ. Αδαμίδης MD PhD
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πρόεδρος "ESODiMESO".

Read 754 times Last modified on Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 22:10
mihalis

Μιχάλης Τσιλιμιγκάκης

Facebook - Twitter - Vimeo

Website: www.tsilidiet.gr
More in this category: ΕΙΔΗΣΗ 1 »
Login to post comments

User Login Form