Ειδικες προσφορες

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΟΔΙΕΓΕΡΣΗ – ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Written by  Published in Ειδικά θέματα
Rate this item
(0 votes)

•    Είναι σαφέστατα μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες του αθλητισμού με ανεξέλεγκτες παρενέργειες προς όλες τις συνιστώσες που διαπλέκονται γύρω και εντός του. Η WADA στην προσπάθεια να τιθασεύσει κάπως τη κατάσταση, τα έχει κατηγοριοποιήσει σε αναβολικές ουσίες, β-2 αγωνιστές και β-αναστολείς, διεγερτικά, διουρητικά, καλυπτικούς παράγοντες-μάσκες, ναρκωτικά-αναλγητικά, ορμόνες και ψευδορμόνες ή ουσίες παρόμοιας δράσης και ουσίες προβλεπόμενες για συγκεκριμένα αθλήματα. 

•    Επίσης αναφέρονται και παράνομες μέθοδοι, όπως η γονιδιακή παρέμβαση, τρόποι αποφυγής λήψης αίματος και ούρων, καθώς και η τροποποίηση του αίματος με σκοπό τη μεγιστοποίηση οξυγόνωσης του μυϊκού ιστού.   
•    Η συνισταμένη όλων αυτών των ουσιών και μεθόδων είναι η ασθένεια. Αφενός γιατί είναι παρασκευασμένα για να θεραπεύουν αρρώστους με ιατρική συνταγογράφηση, αφετέρου τα διανέμουν και τα χρησιμοποιούν ασθενείς εγκέφαλοι.
•    Οι ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν είναι ιδιαίτερα βαριές (καρκίνοι, καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτης, αλλοίωση προσωπικότητας, επικίνδυνες αλλεργίες, ακόμη και θάνατος). Απλά πιθανόν να μην εκδηλωθούν άμεσα αλλά μετά από παρατεταμένη χρήση. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το τι και πότε θα εκδηλωθεί.
•    Οι ουσίες αυτές είναι πάρα πολλές και υπόκεινται σε συνεχείς τροποποιήσεις τόσο χημικά όσο και ονομαστικά από τους παραγωγούς των παράνομων ουσιών, που είναι αδύνατον να τις συμπεριλάβουμε όλες στις ενδεικτικές και μόνο λίστες μας.
•    Η WADA μελετώντας τα νέα δεδομένα μπορεί άλλοτε να αφαιρεί ή να προσθέτει νέες ουσίες, ή και να ορίζει συγκεκριμένες τιμές, άνω των οποίων η εύρεσή τους στα ούρα να θεωρηθεί ντοπάρισμα (π.χ. εφεδρίνη άνω των 10μgr ανά χιλιοστό του λίτρου).
•    Είναι απαραίτητη η γνώμη του αθλητιάτρου σας όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ουσίες που δεν γνωρίζετε, ακόμη και αν προέρχονται από τους προπονητές σας. Ιδιαίτερα πρέπει να προσέχετε όσοι-ες υποφέρετε από άσθμα, καθώς είναι απαραίτητη η ιατρική βεβαίωση που πιστοποιεί την ύπαρξη της ασθένειας και την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί ο-η αθλητής-τρια, με δυνατότητα σε μεγάλους αγώνες να σας ελέγξουν και ειδικοί ιατροί της WADA.  
•    Οι περισσότερες αυτές απαγορευμένες ουσίες εκτός του φαρμακευτικού εθισμού παρουσιάζουν και την πιο ύπουλη παρενέργεια, που είναι ο ψυχολογικός εθισμός.
•    Όλοι ξεκινούν με το σκεπτικό της μίας και τελευταίας φοράς καταλήγοντας ωστόσο σε αμέτρητους «κύκλους», που τους οδηγεί η Κίρκη της ματαιοδοξίας, με τα κάλπικα μετάλλια, τη βραχυχρόνια δόξα και τους απανταχού κόλακες που με την πρώτη «στραβή», θα μετατραπούν σε γύπες που πεινάνε, έτοιμοι να κατασπαράξουν τα ψοφίμια.
•    Κλείνοντας το κεφάλαιο της φαρμακοδιέγερσης κάνουμε μια έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον αθλητισμό και κυρίως στους αθλητές-τριες που είναι οι τελικοί αποδέκτες. Όταν μια πολιτισμική υπερδύναμη όπως η Ελλάδα πνέει τα λοίσθια, ας κάνουμε όλοι-ες μας την επανάσταση ανασυγκρότησης πρώτα του εαυτού μας, με γνώμονα τα ιδανικά «ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ».  Πιστεύουμε πως κυρίως με ίδιες δυνάμεις θα είμαστε άξιοι-ες απόγονοι αυτών που δίδαξαν την αθλητική ιδέα σ’ όλη την ανθρωπότητα.

•    Απόσπασμα από το βιβλίο  «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΦΑΡΜΑΚΟΔΙΕΓΕΡΣΗ & ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ» του Μιχάλη Τσιλιμιγκάκη

Read 556 times Last modified on Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 23:15
mihalis

Μιχάλης Τσιλιμιγκάκης

Facebook - Twitter - Vimeo

Website: www.tsilidiet.gr
Login to post comments

User Login Form