Ειδικες προσφορες

 

mihalis

mihalis

Μιχάλης Τσιλιμιγκάκης

Facebook - Twitter - Vimeo

ΜΠΑΡΕΣ OAT-BARSγια 8 μέτριες μερίδες των 200kcal

 

ΥΛΙΚΑπου θα χρειαστούμε:

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΣΝΑΚ που αντικαθιστά τα πατατάκια με μόλις 100kcal

ΥΛΙΚΑ:

 

Ενεργοποίηση του ανθρώπινου φαιού λιπώδους ιστού από έναν β3-αδρενεργικό αγωνιστή

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell Metabolism ένα άρθρο που δείχνει ότι ένα φάρμακο που έχει εγκριθεί από τον FDA για τη θεραπεία της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης μπορεί να ενισχύσει τη μεταβολική δραστηριότητα του φαιού λιπώδους ιστού, καθιστώντας το ένα υποσχόμενο υποψήφιο φάρμακο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη.

Η πρώιμη χρήση αντιβιοτικών μπορεί να συνδέεται με την παιδική παχυσαρκία

Τα παιδιά που είχαν εκτεθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές σε αντιβιοτικά πριν από την ηλικία των 2 ετών είχαν 11% υψηλότερο κίνδυνο να είναι παχύσαρκα στην ηλικία των 5 ετών, σε σύγκριση με εκείνα που δεν έχουν τέτοια έκθεση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο website του JAMA Pediatrics. Η πρώιμη χρήση των αντιβιοτικών ευρέος φάσματος συσχετίστηκε με 16% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, αλλά οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία σύνδεση μεταξύ αντιβιοτικών στενού φάσματος και της παιδικής παχυσαρκίας.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 13:16

ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ με μόλις 50 kcal

ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ με μόλις 50 kcal

Ένα υπέροχο γλυκάκι με ελάχιστες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά.

Απλούστατο στην παρασκευή του, μπορεί να το χρησιμοποιήσετε όλες τις εποχές του χρόνου αλλά κυρίως στις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες, είναι πραγματική απόλαυση και με ελάχιστο κόστος.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

 

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 09:35

DRESSING ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ

Η 1 κουταλιάΕΛΑΙΟΛΑΔΟπου αποδίδει 135 kcalμπορεί ν’αντικατασταθεί (αν και δεν συνιστούμε να γίνεται συνέχεια) από τα εξής ντρέσινγκς, που δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά στις διαιτητικές σαλάτες που αναγκαστικά έχουν λίγο λάδι:


Ιδανική σούπα για οποιαδήποτε στιγμή και ειδικά για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα.

Υλικάπου θα χρειαστείτε:

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 13:02

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ – ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ - ΑΡΤΥΜΑΤΑ

                                                      ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ – ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ - ΑΡΤΥΜΑΤΑ

Οι περισσότερες παραδοσιακές κουζίνες χαρακτηρίζονται από την χρήση τους είτε στην αποξηραμένη τους μορφή, είτε στη νωπή. Έχουν έντονα αρώματα και γεύσεις που οφείλονται κυρίως στα αιθέρια έλαιά τους και μπορούν να αναβαθμίσουν όχι μόνο τη γεύση αλλά και την αντιοξειδωτική ικανότητα των φαγητών μας.

Περιεκτικότητα σε συστατικά:

Τα βότανα-μπαχαρικά-καρυκεύματα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε διάφορα φυτοχημικά, αλλά επειδή οι ποσότητες που χρησιμοποιούμε είναι πολύ μικρές έχουν ελάχιστη θρεπτική επίδραση αλλά αξιοσημείωτη αντιοξειδωτική (πολυφαινόλες, αλκαλοειδή, σαπωνίνες κ.ά.). Προσοχή: Κάποια συστατικά τους μπορεί να μας είναι επιβλαβή, ή να πάσχουμε από  νοσήματα που δεν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιούμε (ή μόνο σε συγκεκριμένες ποσότητες). Γι’ αυτό πρέπει πάντα να ζητούμε την γνώμη του γιατρού μας, ιδιαίτερα όμως όταν υπάρχουν προβλήματα (αλλεργιών, διαβήτη, γαστρεντερικά, νευρολογικά, παχυσαρκίας κ.λπ.).

Συντήρηση:Τα μπαχαρικά-βότανα πρέπει να τοποθετούνται σ’ ένα καθαρό ντουλάπι χωρίς υγρασία (<60%), χωρίς να είναι εκτεθειμένα στον αέρα και σε θερμοκρασία κάτω των 20ο C.

Επειδή είναι πολλά θ’ αναφερθούμε συνοπτικά στα κυριότερα.

 

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 12:41

ΤΡΟΠΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

ΤΡΟΠΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

Η επιλογή τροφών και τρόπου παρασκευής τους (μαγειρέματός τους) καθίσταται σημαντικός, όχι τόσο γευστικά αλλά οργανικά και αφορά άμεσα την Υγεία μας καθώς το ίδιο γεύμα μαγειρεμένο κάτω από διαφορετικές συνθήκες έχει και διαφορετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας.

 

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 11:37

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Εκτός από τον κλασσικό εξοπλισμό (μαχαίρια, σουρωτήρια, μπολάκια φύλαξης φαγητού, λαδόκολλες κ.λπ.) που θεωρητικά τουλάχιστον υπάρχει σε όλα τα σπίτια, έμφαση πλέον πρέπει να δίνουμε και σε άλλα πράγματα όπως στη χρήση θερμομέτρου μαγειρικής (για την γεύση, το σωστό ψήσιμο, και τη καταστροφή των μικροβίων), στη ζυγαριά κουζίνας, στα δοσομετρικά κουτάλια ή δοχεία, στα μέσα καθαρισμού που χρησιμοποιούμε (καθώς μερικά είναι επιβλαβή για τα χέρια μας) και βέβαια στα μαγειρικά σκεύη.

Σελίδα 1 από 6

User Login Form