Ειδικες προσφορες

 

Written by Published in Ειδικά θέματα

 

Ενεργοποίηση του ανθρώπινου φαιού λιπώδους ιστού από έναν β3-αδρενεργικό αγωνιστή

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell Metabolism ένα άρθρο που δείχνει ότι ένα φάρμακο που έχει εγκριθεί από τον FDA για τη θεραπεία της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης μπορεί να ενισχύσει τη μεταβολική δραστηριότητα του φαιού λιπώδους ιστού, καθιστώντας το ένα υποσχόμενο υποψήφιο φάρμακο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη.

Written by Published in Ειδικά θέματα

Η πρώιμη χρήση αντιβιοτικών μπορεί να συνδέεται με την παιδική παχυσαρκία

Τα παιδιά που είχαν εκτεθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές σε αντιβιοτικά πριν από την ηλικία των 2 ετών είχαν 11% υψηλότερο κίνδυνο να είναι παχύσαρκα στην ηλικία των 5 ετών, σε σύγκριση με εκείνα που δεν έχουν τέτοια έκθεση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο website του JAMA Pediatrics. Η πρώιμη χρήση των αντιβιοτικών ευρέος φάσματος συσχετίστηκε με 16% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, αλλά οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία σύνδεση μεταξύ αντιβιοτικών στενού φάσματος και της παιδικής παχυσαρκίας.

Written by Published in Ειδικά θέματα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι η φτώχεια και ο κοινωνικός παραγκωνισμός  είχαν σημαντική συσχέτιση με υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος στην ηλικία των 18 ετών και με αυξημένες πιθανότητες ύπαρξης παχυσαρκίας στην ηλικία των 54 ετών, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών. Το άγχος φαίνεται επίσης να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, όπως διαπίστωσαν οι συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “JournalofHealthandSocialBehavior”.

Written by Published in Ειδικά θέματα

Όταν καταβάλουμε κάποια σημαντική προσπάθεια η καρδιά στέλνει μεγαλύτερο όγκο αίματος στην περιφέρεια (μύες, εγκέφαλος και δέρμα) αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση και διαστέλλοντας τα αγγεία, φυσικά και τα τριχοειδή που αιματώνουν το δέρμα, ανεβάζοντας τη συνολικό όγκο αίματος από 20% που είναι σε ηρεμία, στο 80% περίπου της συνολικής καρδιακής παροχής.

Written by Published in Ειδικά θέματα

•    Είναι σαφέστατα μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες του αθλητισμού με ανεξέλεγκτες παρενέργειες προς όλες τις συνιστώσες που διαπλέκονται γύρω και εντός του. Η WADA στην προσπάθεια να τιθασεύσει κάπως τη κατάσταση, τα έχει κατηγοριοποιήσει σε αναβολικές ουσίες, β-2 αγωνιστές και β-αναστολείς, διεγερτικά, διουρητικά, καλυπτικούς παράγοντες-μάσκες, ναρκωτικά-αναλγητικά, ορμόνες και ψευδορμόνες ή ουσίες παρόμοιας δράσης και ουσίες προβλεπόμενες για συγκεκριμένα αθλήματα. 

Written by Published in Ειδικά θέματα

Ακούγοντας αυτόν τον ιατρικό όρο, ξέρουμε ότι είναι κάτι άσχημο, ωστόσο ακόμη και επαγγελματίες ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων συχνά αδυνατούν να την ορίσουν. Ιδιαίτερα έχει ερευνήσει το θέμα ο DR Θεοχαρίδης καθηγητής  φαρμακολογίας, εσωτερικής παθολογίας και βιοχημείας του Πανεπιστημίου TUFTS της Βοστώνης (Η.Π.Α).
Ορίζει κατ’ αρχήν ως φλεγμονή την προστατευτική αντίδραση του οργανισμού σε κάποια λοίμωξη, κάκωση ή χρόνιο στρες.

Σελίδα 1 από 2

User Login Form